Kolsuz Elbise

Bu çok kullanımlı elbise, Akıllı Yün’ün tüm ayrıcalığını gösterebileceğiniz bir model! Uyumlu renkler ve matematiksiz renk geçişleri! Sizi hiç yormadan, ördükçe oluşuyor. Düğüm yok, “hangi renk?” kararsızlığı yok. Bravo, en güzel renk birlikteliklerini sizler için özenle seçti ve hazırladı. Size de, örme zevkini bıraktı… keyifli örgüler, keyifle giymeler!

Kalite :
 Bravo, Akıllı Yün 4 x 100 gr
Bravo, Ebru 1 x 100 gr

Şiş : 7mm – 6 mm

– 4 mm Örgü : Lastik örgü, 3 düz / 2 ters

Ön: 7 mm şiş ile 77 ilmek atılır ve 6 mm şişe geçilir. Lastik örgünün yan dikişlerde bozulmadan (3 + 2 olarak) devam etmesi için, ilmek sayısı çok önemlidir… Parçalar; 5’in (3 + 2 lastik) katları + 2 ilmek (1 + 1 yanların dikiş payı) olarak hesap edilmelidir.

1 ters, 3 düz – 2 ters………. 3 düz 3 ters olarak 65 cm

örülerek kol kesimine gelinir.

Kol reglanı için; ilk sırada (başlangıç ve bitimde) 3’er, sonraki her düzde l’er ilmek kesilerek 36 ilmeğe ulaşılır ve bir defada kesilerek bitirilir.

Arka: Ön parçanın aynı başlanarak, 65 cm örüldükten sonra kol kesimine gelinir. Kol reglanı için; ilk sırada ve sonraki sıralarda (başlangıç ve bitimde) l’er ilmek kesilerek 40 ilmeğe ulaşılır ve bir defada kesilerek bitirilir.

Dikiş: Reglan başlangıcından itibaren yanlar birleştirilir ve l’er ilmek içerden dikilir.

Yaka ve Kol Pervazları: Bravo Akıllı Yün ve 6 mm şiş ile, yaka çevresinden 90 ilmek çekilir. ~20 cm lastik örgü örülerek yaka tamamlanır. Bravo Ebru’ya geçilerek (gri) 2 cm’lik bant oluşturulduktan sonra, bir defada kesilerek bitirilir Bravo Ebru (gri) ve 4 mm şiş ile, arka kol evinden 50, ön kol evinden 45 olmak üzere, toplam 95 ilmek çekilerek lastik örgü (3 düz 2 ters) örülür. Yaklaşık 2 cm sonra, 3 düz ilmek, l’er l’er, 2 ters ilmek, ikisi beraber alınarak kesilir (kol ağzının gevşek olmaması için).

Yakasına iliştireceğiniz, farklı kalitede fakat aynı renklerde yünlerden ördüğünüz bir çiçek, modeli size özgün bir hale getirecektir.

Kolsuz Elbise
Kolsuz Elbise