Şık bayanların tercihi olan baharlık yazlık şal modeli ve yapılışı sizlerle…

ŞALIN YAPILIŞI :

DOKUZ ilmek zincir çekin, ve BİRİNCİ sıranın ilk çiftli tırabzanını BİRİNCİ zincire batarak işleyin. Gidiş geliş sıraları halindeÇalışın, her sıra 9 zincir ve bir önce ki sıranın çiftli ve/veya 3 lü tırabzanına batırarak yapılan bir çiftli tırabzanla başlayıp, BİR çiftli tırabzan, DÖRT zincir. Ve bir önceki sıranın BEŞİNCİ başlangıç zincir ilmeğine yapılan üçlü tırabzanla bitirilecek. Örnekte örülecek üçgenin başlangıcını göreceksiniz. YÜZ ALTMIŞ cmlik bir üst uzunluğa ya da SEKSEN  cmlik yüksekliğe  ulaşınca bir gidiş sırasıyla (ELLİBİRİNCİ sıra); KIRK BİRİNCİ. sırada işi bitirin ve işin etrafına şekilde de belirtildiği gibi bir sıra sıkİğne yapın. Bu yuvarlak sırayı BİRİNCİ sıkiğne için yapılan 2ci ilmeğe batarak bitirin. Çiçek bordür için örnekteki A okundan yeniden iplik bağlayarak, 1 kapama zinciri yapın ve üçgenin eğri kenarlarına şekildeki gibi çiçek bordürü örün. Çiçekler içinTığdan itibaren ÜÇÜNCÜ
zincire İKİ tırabzan, BİR sık iğne, ÜÇ tırabzan, BİR sık iğne, ÜÇ tırabzan, BİR kapama zinciri yapın. Şemada ki ince çizgi örgü yönünüGöstermektedir. Örgü şemasının kenarında ki ok lar tek 1 deseni işaret etmekte olup, bunları üçgenin eğik kenarları buyuncaTekrarlayın. Dantelin alt ucunda ve İKİNCİ kenarın bitiminde örneğe göre sıkİğneler arasındaki uzaklıklara dikkaEdin.

SAÇAKLARIN YAPILIŞI:

Her bir saçak için KIRK cm uzunluğunda BEŞ ip kesin ve ortadan ikiye katlayın. Saçakları altUçtan başlayarak, ÜÇ sıra aralıklı olarak çevredeki sıkİğnelerin etrafına bağlayın.